Home 2024-05-24T05:44:19+00:00

The test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposing ideas in mind at the same time and still retain the ability to function.’ – F. Scott Fitzgerald

Deze website van filosoof en managementconsultant Ivo Brughmans biedt inspiratie en handvatten voor iedereen die dagelijks met (ogenschijnlijk) tegengestelde waarden, doelen en benaderingen te maken heeft. Iedereen dus, maar met specifieke aandacht voor bestuurders, leidinggevenden, professionals, adviseurs en coaches.

EFFECTIEF OMGAAN MET SPANNINGSVELDEN EN DILEMMA’S

Je omgeving vraagt steeds meer maatwerk, maar de organisatie wilt vooral werken volgens gestandaardiseerde processen. Je wil dat je teamleden zich strikt houden aan de regels en procedures, maar ook dat ze lef en ondernemerschap tonen. Je wil in de keten samenwerken met andere disciplines, maar ook je eigen focus en identiteit bewaren. Je wil snelheid maken in je verandertraject, maar ook alle stakeholders betrekken…

Je wordt als leidinggevende, professional, adviseur of coach dagelijks geconfronteerd met het spanningsveld tussen tegengestelde benaderingen. Je voelt daarbij vaak de noodzaak om een ‘eenduidige keuze’ te maken want dat geeft duidelijkheid en houvast. Maar is dat wel nodig… en leidt dit wel tot effectieve en duurzame oplossingen?

Paradoxaal leiderschap gaat juist over het benutten van de kracht van tegenpolen. Keuzes maken die recht doen aan beide kanten van de medaille. Het effectief en inclusief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Het is een kunst die persoonlijk meesterschap vereist en waarin je echt het verschil kunt maken.

Dit klinkt logisch en herkenbaar, maar hoe pak je dat aan? In deze filmpjes wordt al een tip van de sluier opgelicht

NIEUW: opname beschikbaar van webinar ‘From Polarization to Dialogue’

In dit transatlantische webinar, georganiseerd door mijn uitgever University of Toronto Press, onderzoeken Prof. Wendy K. Smith en ik hoe we vanuit een paradoxale bril polarisatie in de samenleving en in organisaties kunnen duiden en doorbreken. Kenneth S. Stern faciliteert het gesprek en bevraagt ons vanuit zijn onderzoek naar de polarisatie over het Israelisch-Palestijnse conflict.

Inspiratiesessies

Ivo Brughmans geeft lezingen, inspiratiesessies en -workshops over Paradoxaal leiderschap en de toepassingen ervan.

Meer

Leertrajecten

Hoe kun je als leider, professional of coach effectief en inclusief omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s?

Meer

Advies

Wij adviseren organisaties vanuit een en-en-perspectief in complexe vraagstukken.

Meer
Meer
Meer
Meer

Boeken

Meer

Artikels

Meer

Podcasts

Meer

Test

Meer

Team

Meer